O sa ajung in iad pentru asta.

Undeva pe tarmurile nisipoase si acre ale Marii Moarte, niste nomazi arsi de soare si de vant, imbracati in cearsafuri ponosite isi pazeau caprele schiloade de foame. 


Unul dintre ei, un fost hot (era sa zic de buzunare, insa buzunarele sunt o inventie recenta) se apropie complice de ceilalti doi si vorbind in soapta ca nu cumva sa-l auda pietrele si bolovanii din jur, le zise chicotind:

-Ba, hai sa ne facem o religie!

Ceilalti doi se uitara ingroziti imprejur asteptand sa fie trazniti sau sa arda in flacari, insa cum asta nu se intampla, unul dintre cei doi intreba speriat

-Ce religie?
-Un cult care sa propovaduiasca iubirea fata de oameni ca sa atragem o multime de adepti dar in realitate sa fie caracterizat de misoginism, ignoranta, rascumpararea asa ziselor „pacate” cu bani, si…
-Stai un pic, putem s-o facem cum vrem noi? Intreba uimit cel de-al treilea frecandu-si mainile
-Da, normal!
-Atunci sa facem in asa fel incat sa nu ai voie sa faci sex si sa mananci bine! Adica, cum sa zic, daca eu n-am parte, nimeni sa nu aiba!
-Se poate face, zise fostul hot, insa toata tarasenia asta trebuie sa aiba un nume si un scop pompos ca sa para autentica…
-Ce-ai zice de POST si sa fie indeplinit pentru iertarea pacatelor?
-POST sa fie!

In alta ordine de idei, de anul asta, parintii vor fi obligati sa-si dea copii la scoala de la 6 ani. Trecand peste lipsa cadrelor didactice (nu numai din punct de vedere calitativ dar si cantitativ – am fost si eu profesor, stiu ce zic) prichindeii vor avea posibilitatea sa se indoctrineze religios de la o varsta frageda dupa urmatorul program:

  • organizarea de discuţii despre rolul lui Dumnezeu în viaţa omului;
  • exerciţii de învăţare a închinării (gestul închinării, cuvintele însoţitoare);
  • explicarea credinţei în Sfânta Treime, pornind de la gestul închinării;
  • organizarea de dialoguri pe tema elementelor care definesc viaţa unui creştin;-
  • organizarea unor exerciţii de manifestare a dezacordului faţă de comportamente care încalcă valorile moral-creştine.

Nu-s parinte inca si cred ca as putea sa accept primele 4 puncte din program. Dar sa fiu a naibii daca o sa fiu vreodata de acord cu ultimul punct, sa-mi las viitorii copii sa devina marionete intolerante. Daca au ei inclinatie spre religie ceva mai tarziu, nu am nici o problema, dar n-o sa accept sa fie indobitociti cu forta.

Nu de alta , dar singura imagine care-mi vine in minte cand citesc „organizarea unor exerciţii de manifestare a dezacordului faţă de comportamente care încalcă valorile moral-creştine” e o gloata de copii care arunca cu pietre in aia care nu vor sa se integreze religios.

Latest Comments

  1. Barbarblackbeard 7 martie 2012
  2. Macku 7 martie 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.