Slujbele si kilometrii

Astazi a fost Inaltarea si Ziua Eroilor, asta insemnand pentru mine 2 activitati de defilare si stat cu pusca legata de gat in soare si in cimitirul Eternitatea, si pe la Letcani. Am dat onorul, am asistat la slujba religioasa si la discursurile plictisitoare (in cel mai bun caz) ale liderilor de partid, de consilii judetene sau primari.

De cand lucrez in domeniul asta, am observat ca intre fiecare kilometru in plus care il fac mai departe de Iasi si lungimea slujbei religioase (fie ca-i o vreo zi importanta, sau inmormantarea unui militar) exista o relatie matematica. Daca in Iasi rugaciunile dureaza cam 20 de minute si se trece destul de repede la alte momente, intr-un sat din Pascani lungimea slujbei dureaza lejer peste o ora, cu citate din toate evangheliile posibile, cu sute de pilde, cruci si aleluia.

Nu ma plang pentru faptul ca sunt eu mai agnostic de felul meu, dar cand ti se blocheaza genunchii si nu-ti mai simti mana stanga din cauza celor 4 kile de fier care-ti apasa pe o parte destul de importanta a sistemului circulator, cand te coci la soare cu manusi si esarfa la gat, oricat de paralel cu religia ai fi, tot incepi sa treci la cele sfinte. if you know what i mean…

Si scransnesti din dinti, cu apa (nesfintita) curgandu-ti usor pe frunte, si induri, ca preafericitii care oficiaza slujba nu se gandesc la preanefericitii care trebuie sa stea nemiscati, ore intregi.

Latest Comments

  1. Boogie 24 mai 2012
    • Mack 25 mai 2012
  2. Dan 30 mai 2012
    • Mack 30 mai 2012
  3. cipoc 3 iunie 2012

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.