Mi-am scapat telefonul in…

…buda. Sau in piscina. Sau in olita de noapte a bunicii. Imaginatia imi mai poate furniza cateva exemple putin probabile pentru a exemplifica ideea acestui articol care mi-a venit sa-l scriu dupa ce un coleg de serviciu, posesor de Samsung Galaxy S si-a udat telefonul, si nu la modul ala ideal, cum se „uda” o masina, la o terasa cu prietenii.

Constient de relatiile mele cu cei de la Samsung, m-a sunat imediat, cerand sfaturi pentru recuperarea in bune conditii a terminalului, de parca faptul ca ma ocup cu promovarea in online/offline ar insemna ca ma pricep sa salvez telefoane inecate, dupa proceduri oculte, disponibile doar mie. Ca sa fac o paranteza, nici de combinatii cu telefoane nu ma ocup.

Revenind la subiect, ce e de facut atunci cand un telefon, indiferent de marca, se scufunda intr-un lichid?

Well, procedura e simpla: se scoate cat mai repede telefonul din apa, se scoate capacul bateriei si bateria, cat mai repede cu putinta. Daca se poate desface in bucati si mai mici (asta depinde de model) se desface. Se iau toate componentele si se baga in orez, sa fie acoperite cu orez. Serios. Orezul e mai hidrofil ca vata omonima, si este capabil sa scoata umezeala din componente indeajuns de repede incat pagubele cauzate de oxidare, daca nu s-a produs deja vreun scurt, sa fie minime.

Latest Comments

  1. somnulescu 27 august 2012
    • Mack 27 august 2012

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.