Bloggerii sunt de pe Venus…

iar PR-istele sunt de pe Marte.

Sau cel putin asa pare cand ma uit la ce interactiuni am avut cu anumite persoane platite sa faca o treaba care eu as putea s-o fac mai repede, mai bine si cu rezultate mult mai bune. Sa fiu eu sanatos, nu le invidiez ca-s platite pentru o treaba care atunci cand si-o fac, o fac prost. Ca deh, am si eu serviciul meu, fac ceea ce-mi place si am o gramada de timp liber.

Ultima chestie care mi s-a intamplat, si implicit motivul pentru care scriu si aceste randuri, e ca o domnisoara (nu dau nume, ca nu are rost) a intrat pe un grup de facebook burdusit cu bloggeri de tot felul trimitand acelasi mesaj mincinos unor persoane din acel grup printre care si eu. Nici mesajul nu-l dau aici, ca asta-i doar plotul, nu samburele ideii care vreau eu s-o expun.

O PR-ista o sa incerce, la fel ca un barbat afemeiat sa intre in contact cu cat mai multi bloggeri, cu minim de implicare si cu maximum de rezultate. Exact ca un barbat care incearca sa aduca busteanul la castor, aceasta creatura doipunctzero fara sentimente incearca sa ne convinga sa publicam comunicate, sa facem link building, sa scriem de bine si asta fara macar sa stie cum ne numim.

Pe de alta parte, un blogger vrea mesaj personalizat, nu mesaje gen „Ce faci pisi, te scot la o shaworma?” trimis la toate contactele din agenda. Vrea sa-i spui pe nume si sa comunici cu el, sa-i raspunzi la intrebari si sa-l faci sa se simta unic, ca si cum n-ar mai fi 48.675 exact ca el.

Totusi exemple de „asa da” avem. Ca sa amintesc doar doua, in Iasi este Andreea Marc care face o treaba minunata iar pe la Bucuresti ar fi Radu Restivan. Sunt niste oameni care isi fac treaba impecabil, poti sa fii hateru’ lu’ peste, tot nu ai ce sa le reprosezi.

Latest Comments

  1. Petru 12 octombrie 2012
    • Mack 12 octombrie 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.