Orasul Iasi si amenintarea terorista

Ca orice oras care se respecta, cu muzee vesnic inchise, cluburi de fite, pietonale si santiere fara trecut si viitor, orasul celor 7 coline are si (stupoare!) zone rau famate.

Zone in care nu-i bine sa umbli perpedes nici daca ai facut 20 de ani de arte martiale, si mai ai si o sabie la tine. O astfel de zona este portiunea dintre statia de tramvai Padure si cea de la Piata Chirila. Ofcors ca mai exista, dar eu vreau sa pun un pic de suflet in tot ceea ce va impartasesc si sincer sa fiu, in Bularga nu mi-au zburat inca scaune de plastic pe langa cap.

In fine, de parca astea nu erau de ajuns, ideea e ca Romania si implicit dragul nostru centru universitar este o posibila tinta terorista. Pam-pam!

Sa va explic. Seicul عمر بکری محمد un lider islamist radical a declarat pentru o televiziune bulgara ca datorita faptului ca unele tari din Europa au fost la un moment dat sub ocupatie sau autoritatea Imperiului Otoman, prin urmare si asadar au fost teritorii islamice iar musulmanii sunt datori sa elibereze aceste teritorii mai devreme sau mai tarziu. Seicul a enumerat state ca Spania, Bulgaria, Romania, Albania, Serbia sau Macedonia. Mai ales ca unele din aceste state, inclusiv Romania, participa in mod activ la actiuni NATO in Afganistan.

Deci, brusc, Romania devine o posibila tinta. Si ca sa restrangem un pic un pic zonele in care ar putea lovi, eu ma gandesc la centrele universitare ca Tg.Mures, Cluj, Iasi si Bucuresti. Ca la noi nu prea vin cehii, francezii sau italienii sa studieze, ci mai degraba tineri din Africa si Orientul Mijlociu. Care nu prea sunt nici crestini, nici budisti, if you know what i mean.

Totusi, ca sa nu va panicati, eu personal consider ca suntem acoperiti de riscul unui atentat pana cand se vor termina lucrarile de renovare si reconstructie a Iasului, adica inca vreo 10-15 ani. Sa nu se faca risipa de bombe, ca de cratere oricum nu ducem lipsa, gen.

Latest Comments

  1. Razvan 6 octombrie 2012
  2. Iuliana 12 octombrie 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.