Review la cel mai cool mouse – Mad Catz R.A.T. 7

Am mintit un pic in titlu, dar doar un pic, pentru ca cel mai cool mouse e tot de la Mad Catz, tot din seria Cyborg, numai ca-i zice R.A.T. 9 si in plus pe langa toate caracteristicile lui R.A.T. 7, este wireless. Dar asta-i doar o chestiune de gust si preferinte, eu prefer un mouse pe fir, rapid si care nu are nevoie de baterii.

Dar sa trecem la alte detalii.

In cutie

As putea sa scriu mai mult, dar o imagine face cat o mie de cuvinte asa ca va las sa va uitati la unboxing:

Hardware

Corpul principal este facut din aluminiu, iar partile exterioare, care vin in contact cu mana utlizatorului sunt din plastic negru cu o aderenta destul mare. Ceea ce diferentiaza acest mouse de alte modele, ca sa folosesc un termen aviatic, este geometria variabila.

Ce inseamna de fapt acest lucru? R.A.T. 7 are in primul rand 5 greutati care se pot adauga sau scoate pentru a face mouse-ul mai greu sau mai usor, dar asta-i deja o caracteristica destul de comuna si la mousi mai ieftini. Sistemul care blocheaza greutatile este si un imbus, care foloseste la reglarea si modificarea formei mouse-ului. Sunt 3 chestii care se pot modifica din start, si anume lungimea mouse-ului, pozitia suportului pentru degetul mare, si inclinarea acestuia. Cu ajutorul „pieselor de schimb” din cutie se poate modifica si aspectul, prin adaugarea unui suport pentru degetul mic, dar si schimbarea pieselor de plastic cu altele, cauciucate.

Butoanele de pe mouse, in numar de 7 sunt foarte usor de apasat si fara indoiala. Pe langa scrool-ul vertical, exista si cel orizontal, asezat foarte convenabil. Cum era de asteptat, DPI-ul, adica sensibilitatea este reglabila cu ajutorul unui buton iar starea acesteia este usor de vazut cu ajutorul afisajului luminos.

Software

Atat pe Windows 8 cat si pe Windows 7 a fost recunoscut fara probleme si l-am folosit cu succes in Battlefield 3 sau Modern Warfare 3 fara alte setari, insa daca vreti sa aveti acces la functiile avansate puteti instala driverele sau programul special.

Concluzie

Mouse-ul este absolut super din toate punctele de vedere. N-am testat prea multe, si mai ales din astea mai scumpe, ce-i drept motivul pentru care l-am ales a fost acelasi de care tin cont cand aleg o femeie Ā – modul cum arata.

Alte caracteristici, dupa aia šŸ˜€ Posibilitatile de modificare sunt foarte mari, practic e un mouse tunnabil, si ca performante dar si ca design/ergonomie. Este foarte precis chiar si pe suprafete cu probleme, care fac probleme altor soareci.

Nu-i doar pentru jocuri, e foarte fain de folosit si la treburi mai normale, ca navigatul.

Latest Comments

  1. ovidius 4 mai 2013
    • Mack 4 mai 2013
  2. Eu 5 mai 2013
  3. cotos 9 mai 2013
  4. Stefan - GeekBlog 17 mai 2013

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.