Cum sa-ti pui o aroma de Android 4.4 KitKat neoficial

S-a lansat noul Nexus 5 si o data cu el, ultima versiune de Android OS numita KitKat. Majoriatea dispozitivelor Google Nexus in afara de Galaxy Nexus si cele de dinaintea lui vor primi update-ul in mod gratuit, over-the-air, in urmatoarele saptamani. Va mai trece un pic (sa zicem o luna) si vor primi si HTC si Galaxy S4 – Google Edition, Motorola X, apoi la vreo 3 luni distanta celelalte telefoane (de top). Desi Android 4.4 KitKat este foarte bine optimizat pentru un consum redus de memorie (un consum cu 16% mai putin fata de JellyBean) ma indoiesc ca va aparea pe telefoane mai necunoscute, chiar daca in principiu l-ar rula foarte bine. Chestii de marketing, ma rog…

Pe langa update-urile de interfata care arata intra devar mai bine, Android 4.4 mai vine modificari la interior, aplicatiile care in versiunile anterioare faceau parte din OS, acum sunt separate pentru un update mai usor. E primul pas spre rezolvarea problemei fragmentarii acestui sistem de operare. Daca ar mai face si producatorii interfetele instalabile printr-un simplu apk ar fi grozav. Dar asta e idee veche. S-a modificat aplicatia de apelare care acum iti organizeaza contactele in functie de cat de mult le apelezi, iar daca un numar nu are asociat un nume, Google cauta ceva informatii despre acel numar, nu stiu exact cat o sa mearga in Romania. Hangout poate acum sa trimita si sms-uri, fiind aplicatia default. O sa puteti printa documente direct de pe telefon, Google Now e accesibil direct din launcher.

Dar revenind la borsul nostru si anume satisfacerea necesitatii de a avea ultima versiune a unui software, va spun atat. Niste baieti destepti au reusit sa extraga apk-urile din firmware-ul pentru Nexus 5 si le-au pus undeva deoparte. Daca vreti sa aveti parte de experienta Google Android de pe Nexus inainte de a pune mana pe un telefon/tableta cu update-ul oficial, exista o metoda. Nu-i tocmai sigur ce-o sa se intample, asa ca orice problema ati avea cu telefonul sau tableta dupa instalarea acestor aplicatii, eu sunt nevinovat, tot ce faceti, e pe raspunderea voastra. Eu am instalat pe un Samsung Galaxy S2 Plus care ruleaza CM10.1 urmatoarele aplicatii: GoogleHome.apk, Velvet.apk si PrebuiltGmsCore.apk (Play Services 4.0)– astea fiind neaparat necesare pentru a schimba interfata. Le gasiti pe toate aici (link de Drive)

Si arata cam asa

Sunt mai multe aplicatii care au fost testate si care merg: (acum depinde si de OS/telefon)

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.