Probleme cu Windows Live Writer si temele child

Acum ceva timp am avut ceva belele cu blogul, probeleme pe care sincer nici macar nu stiu ce le-a cauzat. Problema era ca desi era accesibil, acesta (aparent) nu mai avea css de nici o culoare. Puteam sa accesez dashboard-ul insa pe orice link (setari, tema, etc) ma scotea din dashboard doar ca sa-mi dea eroare 404. Am incercat sa sterg tema, plugin-urile, etc si nimic n-a mers. M-am cam speriat, crezand ca o fi ceva de la baza de date si ca toata munca mea de 4 ani s-a dus pe apa sambetei. Dar nu era problema, aveam backup la baza de date, si mai mult, chiar baza de date actuala era okay. Un avantaj a fost ca imaginile care le aveam puse prin articole nu erau postate pe serverul meu ci pe picasaweb.

Ce-am facut? Am descarcat baza de date din acel moment, si-am sters tot ce insemna wordpress din folderul www, dupa care am am urmat sfatul unora care spuneau ca mai bine ii fac folder separat. Am instalat ultima versiune de wordpress si tema mea in acel folder, folosind tema mea, si totul a fost okay. Dupa care am am adaugat baza de date veche la noua instalare, stergand-o pe cea proaspat creata. Si acum merge fara probleme.

O alta “imbunatatire” care am adus-o (pentru mine, nu pentru voi) a fost folosirea unei teme “child” ca sa nu o modific pe aia principala si in caz de update sa pierd tot. Si asta ne aduce la problema care am avut-o acum:

Eu folosesc in ultima vreme Windows Live Writer ca sa postez pe blog, pentru ca imi permite sa-mi dau seama cum o sa arate articolul inainte de a-l publica. Si de cand mi-am pus tema chid WLW nu mai stia sa ia informatiile din tema “parinte” asa ca imi afisa balarii. Am cautat un pic pe google o rezolvare si n-am gasit nimic, pana mi-am dat seama ca de fapt e nevoie sa suprascriu style.css (care era din tema child numai cu modificarile mele) cu style.css din tema parinte. Locatia acesteia e in niste foldere numite ciudat din C:\Users\Mack\AppData\Roaming\Windows Live Writer\blogtemplates\. (binenteles, in loc de Mack o sa fie ce utilizator aveti voi)

Cu placere Winking smile

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.