Stick usb pe tableta cu android

Eu cand mi-am luat tableta, m-am gandit din start ca sunt oarecum dependent de internet asa ca modulul 3G la tableta a fost un “must have” cand am cumparat-o. Totusi sunt o gramada de oameni care prefera sa dea cu 100-200 de lei mai putin, sa-si ia versiuni care au doar WiFi si dupa aia sa ma intrebe cum sa-si conecteze stick-urile de internet (de obicei alea moka de la RDS). Sunt unele foarte ieftine care au driverele si le recunosc fara probleme, si mai sunt cele pretentioase care nu vor si pace.

Pentru acestea din urma, exista o solutie. Ma rog, doua, si daca mai gasiti vreo una, va invit sa lasati un comentariu la acest articol, sa afle lumea. Eu n-am testat inca nici una din metode dar e logic ca va trebuie o tableta, un cablu OTG si ceva noroc.

The hard way. Prima varianta implica niste instructiuni care si pe mine ma baga in ceata(din pacate in engleza) de pe forumul xda. Ar trebui sa mearga cu orice tableta si cu orice modem. Instructiunile astea sunt pentru oameni care au un pic de cunostinte IT si rabdare de chinez.

The easy way. Functioneaza pe unele tablete (testate sunt Nexus 7, Acer Iconia Tab A500, Samsung Tab 7 / 10.1) si unele modemuri Hauwei ( testate E172 , E1800) dar fara sa se limiteze la aceastea. E vorba de o aplicatie care costa 3.93$ si pe care o puteti gasi in Play sub numele de BlueVPN+.

Pe langa necesitatea alimentarii separate a modemului (jucariile astea sunt printre cele mai consumatoare de curent) printr-un USB Hub alimentat separat, setarile de baza pentru aceasta aplicatie sunt urmatoarele

Modem compatibility:  generally ON

AT Initialization:  E0V1&C1&D2

Modem speed:   460800 or  921600 bauds

LCP Compatibility:  OFF

BlackBerry Compatibility: OFF

Phone Number:   *99***1#  or  *99#

Access Point:  aici completati APN-ul care il foloseste reteaua din care provine stick-ul.

Authentication Type:  Password Authentication

UserName:   <empty>

Password:    <empty>

Primary / Secondary DNS:  0.0.0.0  (automatically assigned)

Latest Comments

  1. lady bug 12 decembrie 2013
  2. moalesipufos 1 mai 2014

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.