Girls with guns, versiunea „Scoala altfel”

Saptamana asta, intre 7 si 11 aprilie, in scoli se organizeaza asa numita „Scoala altfel” ce consta in desfasurarea la nivelul fiecarei unitati de invatamant a unor activitati cu caracter non-formal, in cadrul programului ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”

Practic, nu-i nici o activitate de invatare intr-un mediu controlat cum e scoala, nici un proces de invatare natural, ca si cum ai invata o injuratura noua uitandu-te la South Park. E ceva intre. Revenind, n-am idee exact cu ce s-a organizat prin alte parti, desi as putea sa ma interesez, insa eu, desi pe moment nu mai am nici o treaba cu invatamantul am participat la o activitate de acest timp. Pe scurt, m-am echipat cu uniforma, vesta, casca si mi-am luat ACR-ul si-am fost la o prezentare de armament si tehnica organizata de Brigada 15 Mecanizata cu ocazia programului mai sus mentionat iar copii, mai mici sau mai mari, curiosi sau cu aere de cunoscatori au avut ocazia sa vada cum arata si cum functioneaza niste arme. Nimic nou pentru mine, am mai facut asa ceva de vreo doua ori.

Ceea ce m-a frapat insa a fost numarul surprinzator de mare de pustoaice interesate de ceea ce faceam noi acolo si de modul in care s-au descurcat in manuirea replicilor de airsoft, care-s copii fidele ale armelor de foc. Daca pe timpul comunismului, pana si femeile mergeau la trageri, acum ca armata nu mai este obligatorie ma declar placut surprins sa vad ca exista doamne si domnisoare care stiu cum se ia o linie de ochire si care-i procedura pentru executare a focului.

Latest Comments

  1. lady bug 18 aprilie 2014

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.