Problema cu The Fappening

Un baiet de bine a hackuit mai multe conturi de cloud storage iCloud si dupa ce a facut rost de poze (si aparent video-uri) cu mai multe vedete in ipostaze mai mult sau mai putin imbracate, le-a postat pe reddit, sub numele de The Fappening. Fappening e o combinatie de „Fap” care inseamna masturbare (cine urmareste 9gag ar trebui sa stie) si „happening”.  Printre cele 100 de vedetele care fac parte din setul de poze puse la dispozitie sunt, de exemplu, Jennifer Lawrence – tipa din Hunger games, cantareata Ariana Grande sau gagica lu Justin Bieber, Selena Gomez. Cei de la Apple ar fi zis ca problema nu e de la ei, iar dupa alte surse (n-am link, am vazut ceva pe twitter) cica ar fi rezolvat o problema care sa nu mai ofere aceleasi sanse de reusita unui eventual atac.

Printre alte vedete care au negat faptul ca pozele ar fi reale, Jennifer Lawrence s-a declarat scandalizata in mod deosebit si a cerut ca o ancheta FBI sa afle cine e vinovat de aceasta „invadare” a intimitatii, si a rugat lumea sa nu se uite la imagini. Ba chiar citeam pe reddit de persoane care dadeau report la orice link care continea imagini cu aceste vedete, facand curatenie pe internet.

Insa problema nu e ca cineva a spart un cont, ca a vazut niste poze si le-a facut publice. Problema e ca atunci cand faci poze cu un telefon mobil si ai activat serviciul de sincronizare, fie el iCloud, Google Photos, Dropbox, etc, trebuie sa fii constient de ceea ce imparti cu internetul. Marea majoritate a oamenilor cu telefoane mobile sunt ca niste maimute carora li s-au dat arme automate. Faptul ca detin maini cu deget opozabil si sunt capabile sa apase pe tragaci nu inseamna ca inteleg catusi de putin cum functioneaza sau de ce sunt capabile. Pentru simplul fapt ca ai de ales:

  1. sa nu folosesti un anumit tip de telefon;
  2. sa nu activezi/folosesti un anumit serviciu;
  3. ai optiunea sa nu iti faci poze in cucu gol pe telefon;

nu mi se pare normal sa cheltui banii contribuabililor (ai lor, ai americanilor) pornind o ancheta care n-ar fi fost necesara daca nu ar fi chiar vina ta ca au avut unii acces la imaginile alea. Ce-ar fi fost daca si-ar fi pierdut pur si simplu telefonul fara sa aiba vreo parola/pattern de blocare a lui. Atunci pe cine ar mai fi dat vina?

Si ca sa termin intr-o nota amuzanta, sa vedem parerea lui Maxim Bady (mersi Acsel!)

PS:Daca vreti sa le vedeti si voi, cel putin la ora scrierii acestui articol erau pe locul 2 in topul celor mai descarcate torrente de pe TPB. Succes.

Latest Comments

  1. koodoo 4 septembrie 2014
    • Mack 4 septembrie 2014

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.