Internetul din Germania

Nu stiu altii cum sunt, dar pe la coada lucrurilor de care am nevoie ca sa pot sa functionez la standarde acceptabile ca om se afla si conexiunea la internet.

Dupa ce am ajuns in Germania, mi-am dat seama ca numarul meu de orange nu mai are activat roaming-ul desi in ultimele trei ocazii cand am parasit tara si sunam la serviciul clienti ca sa il activez, aflam ca este deja activat pe o perioada nedeterminata. Am reusit sa ajung la un hot-spot cu wifi, am intrat pe contul meu de orange webcare si de acolo mi-am pornit serviciul roaming. Dupa ce-am facut asta m-am uitat si la eventualele optiuni de internet in roaming care sunt puse acolo ca sa fie, pentru ca pretul si cantitatea de megabytes oferita, ca sa nu mai zic de perioada de valabilitate, sunt o gluma proasta. Ca sa fac o mica paranteza, un prieten cu prepay de la orange, avea o optiune activata mai de doamne ajuta, insa pe reteaua vodafone.de pe care suntem conectati toti prin zona Nürnberg nu merge sa se conecteze nici prin setarile apn de orange, nici cele de vodafone. Daca aveti idee de ce, lasati va rog un comentariu, ca pe mine personal ma depaseste aceasta problema.

In fine, daca aveti de gand sa calatoriti prin zona si aveti nevoie de internet, iata cateva idei de luat in considerare:

  • Faceti o investitie intr-un modem wireless portabil. Eu n-am decat un modem pe usb care merge bagat in laptop si cam atat. Un wireless portabil mi-ar fi fost mai de ajutor pentru ca puteam lejer sa am net si pe telefon (pentru notificari) dar si pe laptop pentru o navigare facila.
  • Cartela SIM Vodafone costa 4.99 euro la care mai trebuie adaugata o valoare de 4.99, 14.99, 24.99, sau 34.99 euro pentru 200MB, 1GB, 3GB si respectiv 5GB de trafic la viteze de teoretice de 7.2Mbit/s. Poate sunt oferte mai bune pe Telekom sau O2 sau naiba stie ce retele mai functioneaza pe aici, insa pe asta am pus mana.
  • Internetul mobil nemtesc e foarte limitat si ca viteze (cel de la rds sau orange) sunt cu 2-3 clase peste si ca viteza si ca stabilitate pe diferite fuse orare.
  • Aveti porturi blocate, in sensul ca de exemplu am vrut sa verific niste treburi in Eve Online si nici macar cu YourFreedom n-am reusit sa ma conectez.
  • Nu aveti parte de acelasi continut ca in Romania. Zilele trecute mi-a trimis sotia un link de youtube cu cea mai noua piesa a Deliei si pagina mi-a dat o eroare ceva de genu: „Nu puteti vizualiza acest videoclip, e posibil sa contina muzica”. Oh, really?

Iata speed-test facut astazi, 18 mai 2015 intre orele 1500-1600:

Kinda’ lame.

Latest Comments

  1. Malin 28 iunie 2015
    • Mack 28 iunie 2015

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.