Mai ieftin avionul ca trenul o_O

A fost o perioada in care am „lucrat” pentru partea de publicitate si piar in cadrul unui proiect care continua si acum, insa am renuntat de buna voie anul trecut prin noiembrie, pe de o parte pentru a ma putea concentra pe chestii mai importante pentru mine la momentul actual, iar pe de alta parte din cauza faptului ca stau la tara.

Ma rog, nu chiar la tara, ca din 2009 habituez* in capitala moldovenilor si poate viitoare capitala culturala a Europei in 2021, insa din punct de vedere al mediului online, daca iti place sa scrii despre tehnologie, sa participi la lansari sau sa intri in contact cu oameni care conteaza intr-un fel sau altul in acest domeniu, degeaba esti din Iasi, pentru ca toate chestiile se intampla in Bucuresti. Varu’ Acsel care de altfel face niste chestii foarte faine, isi filmeaza camera. Daca era din bucresti se ducea si el la Bloggers LAN Party or something. Faptul ca stau in Iasi ma cam scoate din orice ecuatie pentru ca pentru orice eveniment de o ora-doua eu ar trebui sa pierd in cel mai bun caz 10 ore (dus intors fulger cu masina, nu a mea ca eu nici carnet nu am iar soferul care ar face numai 10 ore dus-intors s-ar putea sa-l piarda si el la un moment dat) si in medie cam 16 ore. Aceste doua treimi de zi reprezinta timpul de mers cu trenul, si chiar la cuseta sa fie, tot nu-i genul de lucru care sa-ti astearna zambete pe figura cand te gandesti ca trebuie sa le faci. Ca sa nu mai zic de pret, care calculat si ca pretul transportului dar si ca timp in care ai fi putut sa fi facut niste bani din orice alta activitate decat calatoria (de cand am inceput sa joc EVE mi-am dezvoltat un pic inteligenta economica) trebuie sa fie cel putin egal cu castigul de a participa la o lansare de 1-2 ore. Inainte de a intra in calcule, singurele chestii pentru care s-ar merita cu adevarat orele pierdute ar fi daca cei de la Google ar face conferintele I/O in capitala, in loc de San Francisco or whatever. Si asta nu o sa se intample in veci.

Nu o singura data am afirmat cu voce tare ca ar fi alta chestie daca intr-o ora as fi in Bucuresti, la un pret decent iar ironia face ca exact la un an dupa ce nu mai am nevoie de un transport rapid, acesta sa fie disponibil prin zborurile valabile la BlueAir de la sfarsitul lunii octombrie, anno domini 2015 la pretul bomba de 89.99 lei adica cu aproximativ 10 lei mai ieftin ca la tren, cu clasa a II-a. Eu am fost o data pe traseul asta, si sincer, abia iti dai jos centura dupa decolare ca imediat trebuie sa o pui la loc pentru aterizare. Si primesti si o gustare in ora aia de zbor. N-am verificat si la Tarom dar am inteles ca si aia au scazut preturile tot pe acolo, ca sa nu-i scoata BlueAir din carti.

* pentru gramar-nazis – „habituez” nu este tocmai un cuvant acceptat, dar daca o sa fie multi oameni care o sa-l foloseasca pentru o buna perioada de timp, copii nostri o sa-l invete cand o sa ajunga cu abecedarele la litera H, alaturi de haladeala si haur, care prin comparatie sunt cu doua clase mai jos din punct de vedere literar.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.