Cum sa pari destept chiar daca „pici” testul.

Luati aminte! In randurile urmatoare o sa va explic o chestie care nu stiu cat de mult o sa va ajute in viata, pentru ca in 99.9% din cazuri nu iti doresti sa „pici” un examen ci sa-l iei, nu? Insa, poate pentru cei 0.1% care se vor regasi in situatia mea, o sa fie de ajutor.

Treaba sta in felul urmator, cum demostrezi intr-un test de tip grila (indiferent de ce cunostinte cauta sa verifice testul) ca desi ai putea sa-l faci de zece, totusi nu vrei in mod express sa-l faci? Eu am fost astazi intr-o astfel de situatie si am reusit sa iau o nota mica la o testare ALCPT desi eram capabil sa-l fac de zece, transmitand totusi ca sunt capabil, dar nu vreau.
Raspunsul e destul de simplu, singura cerinta este stapanirea la perfectie a subiectului, fara de care nu se poate obtine efectul dorit.

Practic, cunoscand raspunsurile corecte la toate intrebarile din test, mi-a fost relativ usor sa introduc un model (pattern) de corectitudine, folosind unul din cele mai usor de recunoscut modele si anume raspunsurile corecte erau in dreptul intrebarilor cu numar impar iar cele gresite, in dreptul intrebarilor cu numerele pare.

Simplu, elegant cat de cat, am picat un test demonstrand intr-un mare fel ca daca as fi vrut, l-as fi luat fara probleme, ba chiar am fost felicitat pentru ingeniozitatea de care am dat dovada.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.