Ultimate Performance Mode in Windows 10

Urasc laptopurile. Daca nu as avea nevoie din cand in cand de un dispozitiv portabil cu ecran relativ ok, cu tastatura QWERTY si Windows n-as pune mana pe asa ceva.

Ba chiar ma bate gandul sa-mi inlocuiesc laptopul cu un NUC Ghost Canyon de la Intel si sa umblu cu o sacosa de periferice dupa mine, inclusiv un monitor 馃榾

In fine, sunt obligat sa stau 2 saptamani in carantina cu un laptop din 2013 si pe o conexiune la internet mobila H+. Not great, not terrible. Singura problema pe care am intalnit-o a fost inconsistenta procesorului, care in loc sa stea tactat la 2.5GHz, si sa-mi ofere mie o experienta buttery-smooth, varia intre 1.1 si 2.44 GHz. Pentru motive care nu le inteleg, atunci cand am verificat Power Options, lista nu cuprindea High Performance iar setarile custom pentru powerplan-ul meu, nu aveau nici un rezultat in privinta CPU. Cautand solutii am dat peste Ultimate Performance Mode care este un profil de setari disponibil in orice versiune de Windows 10 mai noua de 10.04.2018 insa ascunsa pentru majoritatea utilizatorilor. E posibil sa activati aceasta optiune, insa in functie de hardware, s-ar putea sa fie o idee proasta. Frecvente mari, sustinute pentru perioade mari de timp pot avea consecinte nefaste asupra laptopului prin supraincalzire sau golire a bateriei. Insa daca aveti hardware de calitate, racire buna, e posibil sa activati acest profil si sa beneficiati de performate mult mai bune, mai ales in jocuri.

Pentru a activa trebuie sa deschideti Command Prompt cu drepturi de administrator si dati copy paste la urmatoarea comanda:

powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

Dupa asta, puteti intra in  Settings > System > Power & sleep > Additional Power Settings si selectati Ultimate bla bla.

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.