Mi-am pus aer conditionat GREE de la EON. (Si merge cu Google Home!)

Luni m-a sunat cineva de la EON, m-a luat cu vrajeala ca-mi scade tarifele la gaz si probabil la electricitate, ca o sa-mi vina o singura factura in fiecare luna pentru ambele utilitati si am fost intrebat daca am centrala si aer conditionat.

Centrala Termica de la eMAG m-a costat 3400 de lei si inca 3500 tevaraia de cupru pentru un apartament de 3 camere, ambele le-am instalat dupa ce-am achizitionat apartamentul, dar aerul conditionat l-am considerat oarecum un moft desi dormitorul pozitionat spre sud-est cu tot cu folie de aluminiu in geam se incalzea destul de tare in unele zile, fiind un chin termic sa stau la calculator pe timpul zilei.

Am semnat contractul online, a trebuit sa fac niste poze la C.I. si la facturile de gaz, electricitate, si surprinzator, miercuri a venit echipa de montaj, de dimineata. In doua ore deja aveam instalat unitatea de aer conditionat Gree Bora A4 Silver. Conform parerilor online cea mai buna calitate la AC o gasim la Daikin sau Mitsubishi, dar GREE aparent e ala ieftin si bun.

Modelul instalat de cei de la EON are 9000 BTU ceea ce e mai mult de suficient pentru o camera de 12m2, eu n-am de gand sa racesc tot apartamentul cu el desi cei de la echipa de montaj mi-au zis ca e posibil ca in 2-3 ore sa raceasca tot. Pe mine m-a interesat mai mult ca e clasa A++ si ca are Wi-FI. Are si telecomanda normala, dar e un pic cam din topor si nu ofera toate optiunile de care se bucura aplicatia.

Un alt aspect interesant pe care vreau sa-l mentionez e ca desi majoritatea informatiilor pe care le-am gasit pe internet spun ca nu e compatibil cu Google Home, dar adevarul este undeva la mijloc, pentru ca Google Home vede dispozitivul, il recunoaste ca unitate AC, dar nu se poate conecta la el, dupa cum se poate vedea in imaginile urmatoare:

Eu deja am trimis un mail la developer, sper sa fie o problema temporara si sa pot sa integrez si aerul conditionat alaturi de lumini, led strips, chromecasts si speakere Google Home/Nest

UPDATE: MERGE CU GOOGLE HOME!

Latest Comments

  1. Anisoara Beita 18 iulie 2021
    • Mack 18 iulie 2021
  2. alin 30 iunie 2022
  3. Anamaria 2 iulie 2022
    • Mack 2 iulie 2022

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.