Eclair pentru Galaxy Spica


Daca te-apuci sa cauti pe google stringuri de cuvinte gen „update android galaxy spica” sau „firmware 2.1 eclair samsung spica” vei afla printre altele (asa cum am aflat si eu) ca:
-Samsung a anuntat ca va face update la Android de la 1.5 la 2.1
-Prin februarie a aparut un rom leaked, probabil un beta care nu era prea grozav…
-Prima tara in care s-a facut update-ul oficial, a fost Germania
-Ionut Balan, de pe blog.chip.ro si-a facut update neoficial, cu un rom lansat pentru Germania.

Nimic care sa spuna ca A APARUT UPDATE-UL OFICIAL 2.1 ECLAIR pentru SAMSUNG GALAXY SPICA ROMANIA

Cum am aflat? Zilele trecute eram prin Carrefour, si-am intrat intr-un magazin Vodafone, unde i-am intrebat pe aia de update pentru Spica, habar n-avea. Azi dau telefon la 484 (Serviciul Clienti Tehnic de la Orange care pe langa faptul ca nu te ajuta cu nimic, te mai si taxeaza) si vorbesc cu o domnisoara, care nu stia despre ce vorbesc eu acolo, cred ca am pierdut-o cand am pomenit de „update de firmware la Eclaire 2.1″. Cand am intrebat de rolul orange in modificarea rom-urilor, iar nu stia ce sa zica”
„-Cum domnisoara, orange nu-si pune iconite, homescreen customizat pe telefoanele blocate in aceasta retea? Din cauza asta sa intarzie lansarea update-ului?
-Pai, nu tine de noi (stupoare!?!?) ,daca doriti va dau un nr de telefon de la Samsung…
-Multumesc, nu, ma descurc, o zi buna, blah-blah, zic eu si inchid.”

Deci, orange nu are treaba cu firmware-urile, sau cel putin asa credea domnisoara…Buuun.
Intru pe google, caut HAT Romania, gasesc nr de telefon, stau in asteptare vreun minut maxim, si-mi raspunde o alta domnisoara cu o voce dulce (d-aia de zici ca n-are nici o legatura cu tehnologia, care are in cap numai posete, cataloage Avon, pantofi si oja) si eu, resemnat, intreb daca exista vre-un departament tehnic, ca am o intrebare mai complicata. Ea imi spune s-o intreb pe ea, si incep, cu cupcake, cu firmware, eclair, android, spica, germania, de-am crezut ca am bagat-o in ceata. Sa vezi surpriza:
1.Tipa stia cu ce sa mananca treaba (tot respectul pentru profesionalismul de care a dat dovada)
2.Update-ul original pentru Romania e aparut
Mi-a spus sa trimit telefonul la Bucuresti pentru update, prin magazinele SAY, insa mie nu-mi convine sa renunt la telefon pentru cateva zile. Si o intreb, „dar prin New PC Studio nu pot sa-i fac update? Ba da, sigur ca se poate face dar multi au avut probleme, si au trimis telefoanele la noi.”

Apropo, treaba sta in felul urmator, sa nu instalati New Pc Studio de pe Cd-ul cu care vine telefonul, aplicatia e depasita, merge naspa, nu suporta telefonul pe deplin, si nu se poate face update nici la aplicatie, nici la telefon.
Intrati AICI si downloadati ultima versiune de Kies.
Eu inca nu am facut update-ul, ca n-am internet de mare viteza, si probabil o sa revin cu un review dupa ce-l fac.
La ce ar trebui sa ma astept de la update?
Suport pentru mai multe conturi google, mai multe setari la camera, cautare globala care include si sms/mms, browser cu suport HTML5, Youtube, Live Wallpapers, interfata imbunatatita…Mai multe aici, cu poze dar in engleaza. Looks great!

Latest Comments

  1. Alexu 30 iulie 2010
  2. Mack 1 august 2010

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.