Ce castig eu din scris?


Pentru cei care deja scriu pe un blog, sau au un site care nu e nici magazin online nici..altceva, ca nu gasesc acum un exemplu clar, stiu foarte bine ca nu-i chiar asa de simplu de facut bani din asta. Am avut ocazia sa stau de vorba cu lume tare necoapta:

EL:-Ce-i ala care il ai tot timpul la status pe messenger?
EU:-E blogul meu.
EL:-O sa-mi fac si eu unul sa fac niste bani…

Exista persoane care abia daca stiu ce-i ala blog, dar au impresia, gresita evident, ca inghesuiti prin cablul de net, umbla caini cu covrigi in coada. Cum sa-i explici unui om de genul asta ca pentru a-ti castiga NU traiul, ci eventual abonamentul de cablu, trebuie ani de munca, si cand zic munca, pentru unii e un cuvant prea tare (e adevarat, bloggeri nu trag in plug, nu cara saci de beton cu spatele, e munca intelectuala), asa ca o sa folosesc ceva mai light, si anume implicare. Da, cred ca implicare e cuvantul potrivit.
Daca vreodata in viata ta ai scris cateva chestii faine, care au atins cumva vre-o coarda sensibila cuiva, esti mancat. Din acel moment, chiar daca esti obosit, mahmur, la serviciu, urla copii, lumea se asteapta sa scrii. Si mai trebuie sa socializezi. Degeaba scrii daca nu stie lumea de tine. Si daca socializezi, si scrii binisor, o sa ai succes. In un an sau doi sau trei…dar o sa ai. Daca nu, nu.
Ce castig eu din scris?
In primul rand, castig satisfactia de a lasa ceva in urma. Daca nu se duc dracului serverele Google unde-i baza de date a blogului, peste 20 de ani, sa zicem, o sa citesc ce-am scris acum si-o sa ma minunez de ce prostii aveam in cap. Mai castig apreciere din partea celor care ma citesc. Cand primesc cate un telefon sau mesaj pe Messenger (apreciez, insa mi-ar fi de mai mare ajutor un tweet sau un like) si-mi zice cate unu ca „Bai, ai dreptate!” sau „Ma tavaleam de ras, esti tare!” ma simt bine si apreciat. Si e o senzatie placuta care ar trebui s-o incerce toata lumea.
Si nu in ultimul rand, am castigat o bere de la un amic (comentariul lui ripaila de la articolul asta), 6.9 lei de la eMAG si inca ceva centi de la AdSense. Ce mai la deal,la vale, o caruta de bani.
Insa cum a zis si adizzy in comentariul articolului scris de chinezu, daca te apuci de blog cu gandul expres de a face bani, e sortit esecului. light

Latest Comments

  1. adizzy 3 decembrie 2010
  2. ripaila 3 decembrie 2010
  3. BLUE_HURT 3 decembrie 2010
  4. Mack 3 decembrie 2010
  5. pierdutaprintreranduri 4 decembrie 2010
  6. Mack 4 decembrie 2010
  7. Anonymous 4 decembrie 2010
  8. Mihaela Popa 6 decembrie 2010
  9. Mack 6 decembrie 2010
  10. Mack 9 decembrie 2010

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.