Eu beau bere, da’ astia mici?!

Cand mai stau de vorba cu prietenii mei conspirationisti, eventual dupa ce-am vazut impreuna un documentar ca Thrive sau Zeitgeist, ajung inevitabil la ideea ca cineva ne vrea (ca populatie planetara) prosti, datornici si bolnavi.

Ca o fi intradevar asa sau nu, asta nu pot sa afirm cu certitudine, insa cel putin din cauza nestiintei, nepasarii si goanei dupa imbogatire se trec cu vederea niste chestii foarte periculoase pentru sanatate, cum ar fi aspartamul din Coca Cola Zero care-i vanduta pe la noi (la americani aspartamul nu se pune in alimente) sau din ce se fac, de fapt, salamurile.

Si pentru ca in ultima vreme initiativele de strangere de semnaturi in mediul online dau roade, va invit sa semnati si voi pentru (citez) modificarea și completarea articolului 19 din Hotărârea Guvernului României nr. 1020 din 01/09/2005 pentru aprobarea Normelor tehnice de exploatare și comercializare a apelor minerale naturale privind obligativitatea menţionării conţinutului de nitraţi și nitriţi pe etichetele tuturor apelor minerale.

Nitratii astia sunt componenti naturali ai solului, din care se hranesc plantele. Fac parte din ciclul azotului si au un echilibru cu solul, apa si plantele, in mod natural. Dar ca orice lucru care in cantitate mica e medicament – in cantitate mare se transforma in otrava. Si oamenii au stricat echilibrul asta natural prin ingrasaminte, solul devenind suprasaturat si nitratii se gasesc acum in panzele freatice.

Pana in 2001, legea prevedea ca o apa minerala destinata alimentatiei sugarilor (cei mai vulnerabili la efectele nitratilor) sa aiba maxim 10 mg/l nitrati insa s-a considerat ca-i o valoare prea scazuta si acum, apa, indiferent ca-i de la robinet sau imbuteliata, trebuie sa nu depaseasca valoarea de 50mg/l.

Eu pot bea bere, da’ astia mici?!

Latest Comments

  1. criss266 2 aprilie 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.