Cum sa adaugi aniversarile prietenilor de pe Facebook in Google Calendar

In primul rand, vreau sa sublinez faptul ca Google Calendar e un serviciu foarte bun, gratuit, care merge si pe web dar si in aplicatiile de pe Android si are o chestie foarte faina, care lipseste cu desavarsire oricarui concurent: alerta prin sms. Exact, daca trebuie sa iti aduci ceva aminte, e de ajuns sa alegi modul de notificare printr-un sms, si indiferent de locatie, vei primi in mod gratuit un mesaj pe telefonul tau care sa te anunte ca e aniversarea cuiva. Sau orice alt lucru trebuie sa-ti amintesti.

Singura problema care o aveam eu era introducerea individuala a fiecarei aniversari in calendar asa ca am cautat o metoda simpla si automata. Am si gasit, dupa cum veti vedea imediat:

Intrati pe Facebook Events si de acolo din dreapta sus, selectati rotita dintata, apoi Export.

Va aparea o notificare continand 2 link-uri, una cu zilele de nastere ale prietenilor din lista de Facebook, iar cealalta cu evenimente. In functie de ce doriti sa exportati in Google Calendar, dati click dreapta pe link si alegeti optiunea – Copiati adresa link-ului (asa apare in Chrome).


Intrati apoi in Google Calendar iar in dreapta veti avea ultima optiune Alte calendare, iar de acolo alegeti optiunea Adaugati prin adresa URL.

Se va deschide un pop-up unde veti putea da Ctrl+V si astfel veti avea importate toate zilele de nastere a prietenilor, iar la cei mai importanti le veti putea pune si notificari.

Un lucru foarte fain e ca adaugarea acestor evenimente facandu-se printr-un link, de fiecare data cand veti adauga un prieten pe facebook, veti avea in mod automat si ziua de nastere in calendarul Google, iar atunci cand veti da unfriend, la fel, acesta va disparea.
Sper sa va fie de ajutor 馃槈

Latest Comments

  1. Tincuta 19 septembrie 2014

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.