Instalare Android Lolipop 5.0.2 LRX22G pe Nexus 7 3G 2012

Din cauza unor probleme majore referitoare la durata de viata a bateriei cu ultima versiune oficiala de Android inainte de Lollipop, imi pusesem pe tableta o versiune de Paranoid Droid. A fost bun insa tot parca un firmware original de la mama lui e de preferat pentru mine, asa ca astazi mi-am adus aminte ca a trecut ceva vreme si ar trebui sa fie deja un update disponibil pentru Nexus 7 3G (model 2012) si am gasit dupa cum scrie si in titlu, versiunea de 5.0.2 LRX22G.

Disclaimer: Aceasta procedura face garantia inutilizabila. Nu sunt responsabil de ceea ce faceti, daca se arde tableta sau va moare pisicuta e doar responsabiliatea voastra. Daca sunteti totusi multumiti, nu uitati sa dati un like, Share, Tweet.

Instructiunile:

1.Conectati Nexus 7 3G 2012 la pc printr-un cablu de date. Intrati in Settings , About si dati repede-repede cu degetul pe Build Number ca sa activati Developer Options. Acolo bifati USB Debugging.

2.Instalati in folderul c:/android/ (puteti sa instalati in ce folder vreti voi insa tutorialul este explicat pentru acest folder) Android SDK Tools. Dupa instalare, bifati toate pachetele de la Tools si dati Install.

3.Descarcati firmware-ul Android 5.0.2 pentru Nexus 7 3G 2012. Arhiva este .tgz de aproape 400MB care dezarhivat (eu am folosit Total Commander dar merge si 7Zip) ne da un fisier .tar care la randul lui trebuie dezarhivat in folderul c:/android/platform-tools/ . Captura de ecran din Total Commander arata exact ce trebuie.

3.Inchideti tableta si deschideti-o tinand apasat concomitent pe tastele Volum minus si Power pentru pentru a intra in bootloader, care la mine deja era deblocat, de cand instalasem Paranoid Droid. Intrati pc in meniul Start si incepeti sa scrieti Command Prompt. Cand acest program apare in lista dati click dreapta si porniti cu drepturi de administrator. Va aparea o fereastra neagra. Acum trebuie sa navigati pana in directorul unde aveti toate fisierele necesare instalarii. Scrieti

cd c:\android\platform-tools\

si apasati Enter. De fapt, dupa fiecare comanda dati Enter. Apoi verificati daca tableta este vazuta de catre pc:

fastboot devices

Daca apare ceva dupa aceasta comanda totul e ok. Daca nu, ori e problema cu driverele, sau ceva ce trebuia facut din lista de mai sus. Daca totul e ok, tastati urmatoarea comanda:

fastboot oem unlock

Aceasta comanda deblocheaza bootloader-ul, eu n-am folosit-o pentru ca era deja deblocat.

flash-all.bat

Dupa acesta comanda, se vor descarca fisiere in telefon, se vor scrie si la final se va restarta, lucru care va dura o buna bucata de timp, insa la final veti avea un Nexus 5 cu Android 5.0. O idee buna e sa faceti inapoi lock la bootloader prin deschiderea telefonului in bootloader folosind combinatia de taste de mai sus si executarea comenzii

fastboot oem lock.

That’s it!. Toata procedura a durat la mine 197 de secunde adica putin peste 3 minute, la final avand un Nexus 7 3G 2012 cu Android Lollipop 5.0.2. PS: E absolut normal ca prima data cand se deschide sa dureze o gramada.

O chestie foarte faina e ca dupa deschidere, dupa ce-am ales limba si m-am conectat la wireless, a aparut pe ecran meniul Tap and Go care se foloseste de NFC pentru a introduce toate conturile care le aveam de exemplu pe Nexus 5 in tableta, fiind nevoie doar de o confirmare de pe Nexus 5 si confirmarea patern-ului pe tableta. Freakin’ awesome!

Daca v-a fost de ajutor, dati o mana de ajutor si voi printr-un like la pagina. Merci!

 

Latest Comments

  1. Marian 4 martie 2015
    • Mack 4 martie 2015
  2. Cristian Preda 31 august 2015
    • Cristian Preda 31 august 2015

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.