Mi-am pus Android 12 Beta pe Google Pixel 5

In cadrul Google I/O 2021 a fost prezentat noua versiune a sistemului de operare Android OS, care vine cu cateva bunatati substantiale fata de celelalte versiuni. Daca ati citit deja live blog-ul pe care l-am scris cand m-am uitat la evenimentul Google I/O stiti deja despre ce e vorba.

In timpul evenimentului s-a dat drumul si la versiunea beta publica, care poate fi accesata de oricine dispune de un dispozitiv compatibil la adresa https://www.google.com/android/beta Printre telefoanele Google Pixel care dispun de aceasta versiune beta se afla Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4, Pixel 4 XL, Pixel 4a, Pixel 4a (5G), Pixel 5 dar si anumite modele de la producatori ca Asus, OnePlus, Oppo, realme, Sharp, TECNO, TCL, Vivo, Xiaomi si ZTE. Mai multe detalii gasiti pe aceasta pagina.

Revin la Google Pixel 5. Dupa ce m-am inrolat cu telefonul meu in programul beta tester, am intrat la Settings, System, Advanced, System Update unde noua versiune era disponibila spre descarcare. Versiunea de test are numarul SPB1.210331.013 si are o dimensiune de 1.88GB care se va instala over-the-air (OTA), adica fara sa fie nevoie de cablu sau anumite setari sau comenzi.

Instalarea nu a durat mai mult de 5 minute si am ramas cu prima versiune beta de Android 12 pe Google Pixel 5. Dupa cum puteti vedea si in ultima imagine se pot observa deja cateva modificari ale interfetei, cu modul de organizare a Setarilor si a barei de notificari, impreuna cu comenzile rapide.

De asemena, lockscreen-ul e redesenat dar nu pare inca gata. Tot ce inseamna butoane si widget-uri sunt mult mai rotunjite decat cele de pe Android 11. Lista de aplicatii se deschide cu un interesant efect elastic. Desi aceasta versiune inca nu vine cu toate bunatatile promise de catre Material You, telefonul se misca foarte bine, parca e si mai responsiv decat versiunea stabila a Android 11.

Daca vreti sa vedeti toate bunatatile Material You pe care developerii Google le promit pentru toamna acestui an, va invit sa va uitati la clipul de mai jos:

Daca v-ati instalat si voi Android 12 Beta ar fi interesant sa stiu care aplicatii merg si care nu. Eu inca nu am gasit una care sa nu mearga, dar o sa actualizez in functie de ce mai descopar. Daca gasiti ceva problema as fi recunoscator daca ati lasa un comentariu. Voua va place noua abordare?

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.